Name Lørenskog station Type Mixed use / Urban planning
Unplanned sprawl and infrastructure create a complex weave of bridges, malls, a massive indoor ski facility, and regular flood occurrences in and around the Lørenskog train station. How can the station become a tool to re-connect the city with its station and with its surrounding nature?

Lørenskog is located in a valley on the periphery of Oslo. Our proposal worked strategically across scales suggesting 1.That Lørenskog should embrace the qualities of its valley. 2.The station should be a cluster of programs that have synergies with one and other and the valley. 4.The cluster should be inside of a terminal park that provides adaptive solutions for flooding and brings the nature of the valley into the new city center, emphasising the value synergies created from having a common vision for urban nature!

Team: Status: Year: Location: Type: Site: Client:
In collaboration with Tin.  Feasability study  2018 Lørenskog, Akershus, Norway Mixed use, Urban planning  300.000m2  Lørenskog kommune
MORE NEWS
29.10.2018
EDIT / ATELIER -----------------
LØRENSKOG